26 Haziran 2025 - Perşembe

Şalpazarı’nı Yönetenler Şalpazarı’nda Oturmalı

Ne kadar ironik değil mi? Yıllardır ilçemizde üniversitede için gelen gençlerimiz başka ilçelere, şehirlere gitmesin diye uğraş verirken, ilçenin yöneticileri ve memurları bizzat Şalpazarı’nı terk ediyor.

Yazar - FATİH MUHCU
Okuma Süresi: 5 dk.
FATİH MUHCU

FATİH MUHCU

fatihmuhcu@hotmail.com - 05462369940
Google News

Son zamanlarda Şalpazarı’na dair içimizi burkan, ama artık yüksek sesle konuşmamız gereken bir gerçek daha var: İlçemizi yönetenlerin, ilçemizde yaşamaması.

 

Bugün dönüp baktığımızda; siyasetçisinden daire amirine, öğretmeninden memuruna kadar pek çok kişinin Beşikdüzü, Akçaabat hatta Trabzon merkezde ikamet ettiğini görüyoruz. Bu durum, sadece “nerede yaşadıkları” meselesi değil. Aynı zamanda bir bağlılık, bir sahiplenme ve hatta bir gelecek inşa etme meselesidir.

 

İlçeye Uzakta Olmak, Sorunlara da Uzak Kalmak Demektir

 

Yöneticilerin ilçede yaşamaması, yerel sorunları yerinde görmekten, vatandaşı doğrudan dinlemekten, gündelik hayatın içinden haber alabilmekten kopmaktır. Şalpazarı’nı sadece mesai saatlerinde değil, gündüzüyle gecesiyle, yağmuruyla çamuruyla yaşamak gerekir ki, ilçeye gerçekten dokunulabilsin.

 

Öğrenciler Kalmak İsterken, Büyükler Kaçıyor

 

Ne kadar ironik değil mi? Yıllardır ilçemizde üniversitede için gelen gençlerimiz başka ilçelere, şehirlere gitmesin diye uğraş verirken, ilçenin yöneticileri ve memurları bizzat Şalpazarı’nı terk ediyor. Bu nasıl bir örnek olabilir? Öğrencilerimizi ilçede tutmak istiyoruz ama onlara “biz bile burada yaşayamıyoruz” mesajını veriyoruz farkında olmadan.

#
Yorumlar (0)
Tüm Yazıları