13 Mayıs 2024 - Pazartesi

Oğuz Çepni Buluşmasının Ardından

Pazar günü Acısu’ya gidemedik ama boş da oturmadık. Başkanlığını hemşehrimiz Harun Özdemir’in yaptığı yönetiminde içimizden insanların da bulunduğu Çepni Oğuz Boyu Federasyonu’nun on beş gün gibi kısa bir sürede organize ettiği Kültür Buluşmaları Etkinliğ

Yazar - FATİH MUHCU
Okuma Süresi: 2 dk.
419 okunma
FATİH MUHCU

FATİH MUHCU

fatihmuhcu@hotmail.com - 05462369940
Google News

Pazar günü Acısu’ya gidemedik ama boş da oturmadık. Başkanlığını hemşehrimiz Harun Özdemir’in yaptığı yönetiminde içimizden insanların da bulunduğu Çepni Oğuz Boyu Federasyonu’nun on beş gün gibi kısa bir sürede organize ettiği Kültür Buluşmaları Etkinliği ’ne katıldık.
Gözümüze takılan, dikkatimizi çeken birtakım şeyleri yazmadan önce bu etkinliğin ilk kez yapılmasına rağmen beklentileri fazlasıyla karşıladığını söyleyebiliriz. Belki biraz daha zaman olsaydı boş stant kalmazdı, katılım daha yoğun olabilirdi, programlar, konser ve söyleşiler daha etlin olabilirdi ancak başta da dediğimiz gibi kısa sürede ancak bu kadar olurdu. Aynı başarıyı İstanbul Kadırgası için Şal-Fed’den de bekliyoruz.
Şalfed demişken biraz da derneklerimizden bahsedelim… Yönetiminde hemşehrimiz var, kurucu başkanı hemşehrimiz, üst Çatı olan Şalpazarı Dernekler Federasyonu ve Sancaktepe Şalpazarı Ağasar Derneği’nin stant açtığı bir oluşumda İstanbul’daki Ağasarlılar neredeydi? Şalfed’e bağlı dernek temsilcileri neredeydi? Kültürümüzü, otçu yürüyüşümüzü Türk dünyasına tanıtmak, bir ve beraber kalabalık olduğumuzu göstermek için elimize böyle bir fırsat geçmişken hem de… Yazımız yanlış anlaşılmasın. Ağasarlı yoktu demiyoruz vardı ama daha fazla olabilirdi. En azından dernekler üçer beşer kişiyle gelse daha gösterişli bir kültür tanıtımı olabilirdi diyoruz. Burda problem duyup gelmeyende mi yoksa üye derneklerini organize edemeyen federasyonda mı takdir sizin.
Artık gözler Şalfed’in organize ettiği İstanbul Kadırgası’nda… Şenliğe iki buçuk hafta kadar az bir zaman kalmışken afiş ortada yok, ne ara nasıl ne şekilde duyurusu yapılacak, merakla bekliyoruz.

#
Yorumlar (0)